New Release :

Followers

Follower Us Facebook

Tutorial Download Video Dari Website Tonton.com.my






Assalamualaikum.mesti korang tahu kan website TONTON tuh.Tonton nih fungsi dia mengumpulkan semua drama/filem atau apa-apa yang berkaitan dengan video ke dalam website tuh.

Dulu di website TV3,8TV,TV9 dan NTV7 memang boleh download..tapi tiba-tiba lak tukar..habis semua dipindahkan ke dalam satu tempat iaitu TONTON.Pastu yang parahnya takleh nak download.Kesian kaki download kat Malaysia nie kan yang kempunan nak layan citer Melayu!

Disebabkan website Tonton tu versi Beta,jadi kalau guna Internet Download Manager (IDM) memang tak boleh nak catch/download streaming video yang formatnya "rtmp" dan "rtmpe".

Jalan penyelesaiannya!...

Muaturun
Stream Transport

Cara-cara:

1.Download Stream Transport tu dulu.
2.Siap download dan install la.
3.Taip website : www.tonton.com.my di adress box.klik START
(kalau korang nak bukak website Yahoo Video,MTV pon boleh jugak)



4.Carik video yang hendak ditonton@download.Nanti akan detact automatik la kt kotak bawah tu.
5.Klik url video yang korang nak kat dalam kotak kt bawah tu.Pastikan url tue korang highlightkan.dan tekan button DOWNLOAD






6.Then akan keluarlah task window.Korang boleh la tengok progress download,kelajuan dan lokasi video tu disimpan bila siap nanti.




Tunggu jer proses download tue siap! 
Share this article :

+ comments + 1 comments

Anonymous
October 8, 2014 at 9:58 PM

kenapa x boleh? :(

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TRAVEL2U-ACADEMY [DOWNLOAD MEDIAFIRE MOVIE FOR FREE] - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template