New Release :

Followers

Follower Us Facebook

Juvana [2011] TV3 Update Episod 13 [Final]


Juvana : Aku Tidak Akan Terperangkap Selamanya (2011) SDTV TV3 MKV Mediafire


Sinopsis
JUVANA, sebuah drama bersiri yang akan mengupas sisi hidup pesalah-pesalah juvana. Selain menyelami dunia dan perasaan hati pesalah juvana, JUVANA juga mahu mendidik para penonton supaya mengambil iktibar daripada paparan kisah kehidupan watak-watak siri drama tersebut.
Kisah bermula apabila Daim bin Yahya (Zahiril Adzim), seorang remaja 17 tahun yang pendiam dituduh membunuh ibunya dan teman lelaki ibunya. Tidak upaya untuk membela diri dan membuktikan kenaifannya, Mahkamah menjatuhkan hukuman agar dia dihantar ke Sekolah Pemulihan Akhlak Wira Bakti (sebuah sekolah NGO) sehingga dia cukup umur untuk dibicarakan.
Bermulalah episod ngeri Daim yang menjadi mangsa buli oleh sekumpulan pelajar diketuai oleh Botak (Johan Ariff). Encik Raja (Bront Palarae), warden yang tiada belas kasihan hanya membiarkan kejadian tesebut terus berlaku. Pengawal sekolah, Tony (Hariry) yang menggunakan kekerasan untuk menyelesaikan masalah hanya memburukkan keadaan Daim. Cikgu Ariffin ( Beto Khusairy) dan Cikgu Azmee (Irfan Roslan) juga mengambil langkah atas pagar dan enggan masuk campur dalam kes pergaduhan pelajar.
Daim hanya mempunyai harapan semula apabila Cikgu Zakiah (Izreen Azminda), seorang tokoh guru bimbingan dan kaunseling menerima tawaran untuk mengajar di Sekolah Wirabakti. Cikgu Zakiah teruja dengan tawaran tersebut dan bercita-cita untuk membimbing pelajar-pelajar di sekolah juvana. Namun begitu,, tugasnya tidak mudah dilaksanakan kerana pelajar-pelajar di sana samseng belaka dan tidak mahu belajar. Warden Raja tidak suka dengan kehadiran Cikgu Zakiah kerana dia memerlukan lebih ramai pengawal dan bukannya guru. Bagi Warden Raja, Sekolah Wirabakti hanyalah sebuah penjara untuk pesalah-pesalah juvana dan cuma kekerasan yang dapat mengawal budak-budak tersebut.
Di bawah bimbingan Cikgu Zakiah, Daim mula mendapatkan keyakinan diri apabila dia menyertai kelab pendebatan. Daim sudah berani melawan balik Botak dengan cara psikologi untuk meleraikan pergaduhan dan mula mendapat sokongan daripada pelajar-pelajar lain. Namun, apa yang Daim dan Cikgu Zakiah tidak tahu ialah isi hati Warden Raja yang dilihat seakan setuju dengan perubahan positif yang berlaku dalam sekolah tersebut. Daim dan Cikgu Zakiah sedang berdepan dengan ancaman nyawa daripada pihak yang tidak menyenangi tindakan mereka. Apakah yang akan berlaku seterusnya?

Genre
Drama | Thriller | Action 
Pelakon
Bront Palarea, Zahiril Adzim, Izreen Azminda, Irfan Roslan, Beto Khusairy, Kuswadinata dan Hariry.
PromoScreenSHot

Download


EPISOD 1MKV (135MB)

EPISOD 2MKV (138MB)

EPISOD 3MKV (193MB)

EPISOD 4 : MKV(362MB)


EPISOD 5 : MKV[388MB]

EPISOD 6 :  MKV[140MB]
MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY

EPISOD 7 : MKV[287MB]

EPISOD 8 : MKV[189MB]
MEDIAFIRE: T2U-ACADEMY
FILESERVE : T2U-ACADEMY
MEGAUPLOAD : T2U-ACADEMY

MKV V2 [390MB] High Quality
Part 2 MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY

EPISOD 9 : RMVB [194MB]
MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY
FILESERVE : T2U-ACADEMY
MEGAUPLOAD : T2U-ACADEMY

EPISOD 1O : MKV [186MB]
MEGAUPLOAD : T2U-ACADEMY
WUPLOAD : T2U-ACADEMY
MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY 

MKV[291MB]High Quality

EPISOD 11 :  MKV [184MB]
HOTFILE : T2U-ACADEMY
MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY 

MKV [354MB]High Quality
Part 2 MEDIAFIRE : T2U-ACADEMY

EPISOD 12 :  MKV [253MB]

MKV[253MB]

EPISOD 13(FINAL)
FLV [250MB]
IFILE : T2U-ACADEMY
HOTFILE : T2U-ACADEMY
FILESONIC : T2U-ACADEMY

FLV[250MB]Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TRAVEL2U-ACADEMY [DOWNLOAD MEDIAFIRE MOVIE FOR FREE] - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template