New Release :

Followers

Follower Us Facebook

Karipap Karipap Cinta [2011] DVDRip - T2U Mediafire link
Runtime: 1 Hour 46 Minutes
Filename: Karipap Karipap Cinta [2011] DVDRip Xvid
Subtitle: No Subtitle
Pengarah : Othman Hafsham
Syarikat Penerbit : Cinematic Sdn. Bhd.
Lakonan: Gambit Saifullah sebagai Ali (Pelakon Utama)
Melia Aimellia sebagai Sarah (Pelakon Utama)
Eman Manan sebagai Dato’ Razali Bunari (Pelakon Pembantu)
Sani Sudin sebagai Bart Rasta (Pelakon Pembantu)
Rosnah Johari sebagai Ibu Sarah (Pelakon Pembantu)
Patrick Teoh sebagai Uncle Hong (Artis Jemputan)
Chef Wan sebagai Chef Wan (Artis Jemputan)
Ery Zukhairi sebagai Amran (Pelakon Pembantu)

Sinopsis
Mengisahkan Ali, seorang pemuda yang bersopan dan baik perangainya tetapi kurang memiliki cita-cita dan motivasi. Dia bekerja di sebuah syarikat yang menerbitkan akhbar politik dan majalah misteri. Tugasnya adalah untuk mengambil foto tempat² yang kelihatan seram dan mengubahsuainya kepada gambar yang kelihatan mempunyai hantu. Ali dalam diam² mula jatuh hati pada Sarah, seorang Kartunis ditempat kerjanya.

Dalam satu kejadian meragut, Ali cuba untuk menjadi hero tetapi jadi berlaku sebaliknya. Ali tewas, namun dapat diselamatkan oleh Sarah yang mahir dengan seni kemahiran seni silat. Ali mendapat tahu yang Sarah pernah belajar di Universiti Al-Azhar dan mempunyai kelayakan sebagai Ustazah.

Dalam usaha unutk memikat Sarah dan keluarganya, Ali berbohong yang dia juga adalah pelajar kelulusan dari Al-Azhar. Sementara itu, bos Ali, Datuk Razali Bunari terlibat dalam satu pertelingkahan sengit dengan saingan politiknya Dato Zidan. Dia mendapat dokumen sulit mengenai skandal Dato Zidan dan ingin menerbitkannya melalui akhbar politik beliau.

Ali terkejut apabila dapat tahu bahawa ayah Sarah pernah bekerja dengan Dato Zidan dan memang terlibat dalam skandal tersebut.Setelah ketahui keinginan Bosnya itu, Ali ingin menebus dosa dengan mencuri dokumen-dokumen tersebut dari pejabatnya.

Dengan bantuan empat sekawan beliau dapat pecah masuk ke rumah Bosnya dan mencuri dokumen tersebut. Adakah hajat Ali untuk memikat sarah terkabul dengan kecurian itu? Atau adakah Ali akan bersifat jujur dengan memberitahu perkara sebenar?
Share this article :

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. TRAVEL2U-ACADEMY [DOWNLOAD MEDIAFIRE MOVIE FOR FREE] - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template